Pagina 1 van 1

Boerenvisschotel

Geplaatst: 11-07-2012 19:51
door Mum
voor 4 personen

Energie:560 kcal
Eiwit:24 g
Vet:22 g
Koolhydraten:64 g

300 g witte rijst
25 g boter
1 zak Hollandse wokgroente (400 g)
1 courgette, in plakjes
2 x 150 g schelvisfilet, in repen van 4 cm
1/2 bakje kruidenboter (a 100 g)


1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Bak de wokgroenten en courgette 5 min. Schep in de ovenschaal. Leg de vis op de groenten. Schenk er 100 ml water bij en verdeel de kruidenboter in vlokjes over de vis. Bestrooi met peper en zout. 3. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de vis met groenten erbij.