Rijstsalade met garnalen en mango

Heb je lekkere recepten die ook nog eens goed voor de lijn zijn ? Plaats ze dan hier.
Plaats reactie
Mum
Beheerder
Berichten: 44
Lid geworden op: 10-02-2012 13:34

Rijstsalade met garnalen en mango

Bericht door Mum » 04-08-2012 10:45

Een heerlijk vlugklaar-vakantie-recept van Sonja Bakker.

Rijstsalade met garnalen en mango

Voor 4 personen

Ingrediënten:

150 gram basmati­rijst
200 gram cocktailgarnalen

300 gram gedopte doperwtjes
(vers of diepvries)
10 lente-uitjes
1 krop botersla
2 limoenen
1 kleine rijpe mango
peper, zout en kerriepoeder

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met wat zout. Kook de doperwtjes de laatste 5 minuten mee. Afgieten, onder de koude kraan afspoelen, laten uitlekken en in een ruime schaal laten afkoelen. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Haal de bladeren van de sla los, scheur grote bladeren in stukken en laat de kleine heel. Was en droog de sla. Boen de limoenen schoon onder de kraan en rasp de schil boven de schaal met rijst en erwtjes fijn. Pers de limoenen uit. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit. Snijd de helft van het vruchtvlees in blokjes. Pureer de rest en meng de mangopuree met de slasaus, het limoensap en 1/2 theelepel kerriepoeder. Meng de rijst en erwtjes met de lente-uitjes, limoenschil, blokjes mango, garnalen en mangosaus. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep de slablaadjes vlak voor het eten door de salade. Verdeel de salade over vier borden.

Bevat per persoon circa 290 kcal

Plaats reactie