Pagina 1 van 1

Kipsnitzel met citroensaus

Geplaatst: 11-07-2012 19:30
door Mum
Voor 4 personen heb je nodig:

500 gram gekookte aardappelen
800 gram spinazie
300 gram kipfilet
2 eetlepels bloem
2 eetlepels olijfolie
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 citroen
11/2 dl droge witte wijn
1 dl kippenfond (pot)
peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in 4 plakjes van 75 gram per stuk. Bestrooi de kipfiletplakjes met peper en zout en haal ze daarna door de bloem. Laat de koekenpan heet worden met de olijfolie en bak de kipfilet om en om goudbruin. Neem de kipschnitzeltjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze in dezelfde koekenpan tot ze licht kleuren. Blus af met de witte wijn en de kippenfond. Pers 1 citroen uit boven de pan. Breng de saus op smaak met peper en zout en leg de ­schnitzeltjes er 4 minuten in. Laat ze zachtjes tegen de kook aan sudderen. Serveer met spinazie en gekookte aardappelen.

Bevat circa 299 kcal per persoon.

Eet smakelijk!